Dividend Growth Investing

Архив

Твоят билет за мечтаното бъдеще – Дивидентно портфолио

 

Динамиката и забързаното ежедневие често ни поставят в ситуация, в която изведнъж осъзнаваме как неусетно е изминал настоящият месец, вече сме преполовили годината или сме в очакване на следващата. В такива моменти, често пътуваме в мислите си към далечното бъдеще, което изглежда все по-близо. Неминуемо се замисляме и за финансовото си положение и си задаваме въпроси, свързани с това, дали ще можем да посрещнем предизвикателствата на новото време.

Е, хубавото е, че вече има „билет“, който можем да „грабнем“ още днес и с който да се чувстваме спокойни за стабилността на своите доходи, когато е време да се пенсионираме. Този „билет“ се нарича Dividend Growth Investing или Дивидентно портфолио.

Какво представлява Дивидентното портфолио?

Закупуването на акции и натрупването на дивиденти от компаниите в днешно време е един от успешните инструменти на редица инвеститори.
Дивидентното портфолио е съвкупността от компании, които изплащат дивиденти ежемесечно или на тримесечие. Важно е да отбележа, че закупуваме само такива, изплащащи дивиденти компании, които увеличават регулярно и ежегодно изплащания дивидент.

*** Тук е важно да уточним, че този тип инвестиция е ДЪЛГОСРОЧНА.

Какво ще рече това? За да изпълним дългосрочната си цел за изобилно и стабилно БЪДЕЩЕ, е необходимо търпение СЕГА. Ето защо, е изключително важно да не посягате към печалбата си от натрупани дивиденти за срок от поне 10 години, а да я реинвестирате. Нали знаете какво представлява ефектът на снежната топка – колкото повече време се търкаля, толкова по-голяма става. Е, това е ефектът, който заедно ще търсим – многократно увеличаване на печалбата с помощта на времето.

Какво прави Дивидентното портфолио предпочитан инструмент?
Топ 3 ползи:

 1. Осигурява на инвеститорите редовни месечни приходи

Компаниите изплащат на своите инвеститори дивидент от няколко процента, а понякога и над 10%. А ние ще инвестираме само и единствено в такива, които имат практика да увеличават стойността му всяка година. Това Ви гарантира стабилност и спокойствие за инвестираните средства, които без особени усилия от ваша страна, увеличават стойността си. Идеята на този портфейл е да си гарантираме един ден редовни, месечни постъпления, който напълно да задоволяват нашите финансови нужди ежемесечно. Имайте в предвид, че това е напълно постижимо – необходими са само постоянство и дисциплина!

 1. Втората поред полза, е може би най-голямата и е логическо продължение на Полза 1, а именно: Дивидентното портфолио ви предпазва от инфлацията!

 Да, правилно прочетохте! Да приемем, че годишно инфлацията е 2-3%. При условие, че ние инвестираме само в компании, които ежегодно увеличават процентно изплащания дивидент, това увеличение гарантира нашата защита от инфлацията. А имайте предвид, че компаниите, които подбирам, увеличават средно с 6% годишно изплащания дивидент. Този инструмент е разумен избор, който ще Ви защити и от кризи, и рецесии, защото не само не губите пари, но и печелите от тях.

Дали все още смятате, че е по-добре да пазите парите си в банка или да ги трупате кеш?

Истината е, че с тази практика, времето „изяжда“ стойността им.

 1. Дивидентното портфолио е може би най-добрият, лесен и достъпен начин за всеки млад човек приходите му да растат заедно с него.

Определено този инвестиционен инструмент е най-подходящ за младите хора. Това е така, защото имате много време за натрупване на печалби до времето Ви за пенсиониране. Освен това, Дивидентното портфолио не познава граници – можете да стартирате с инвестиция от едва 50 долара и да допълвате бюджета си във времето според възможностите си. И естествено, колкото сте по-близо до пенсионната възраст, толкова е по-необходимо месечните вноски да нарастват.

Какво трябва да знаем за Дивидентното портфолио?

Това е умен начин да инвестираме капитал в сигурни и стабилни компании, които не само поддържат редовното изплащане на дивидент, но имат практика и да го увеличават ежегодно.

ТАЙНАТА НА УСПЕХА СЕ КРИЕ в търпението, постоянството и реинвестирането на спечелените средства.

Моите анализи ще включват компании, които отговарят на тези строги условия:

 • Стабилен и зрял бизнес;
 • Голяма вероятност да увеличават дивидентите си всяка година и да са го правили минимум 10-20 години назад;
 • Малка вероятност да намалят дивидента си в бъдеще, което и ще бъде причина за спиране да се инвестира в тази компания или дори продажба.

Запитйте се следното: Кой не иска да притежава компания с добри постижения и постоянно увеличаване на възвръщаемостта си към акционерите?

Получаването на дивиденти е една от двете основни причини хората да инвестират в акции. Другото е капиталова печалба от всяко увеличение на цената на акциите,

Инвеститорите, ползващи тази стратегия, гледат на своите портфейли като на машини, генериращи доход. Те измерват своя успех не с последната пазарна стойност на портфейла, а чрез стойността на дивидентите, които на всеки месец влизат в сметката им.

Ако изберете тази стратегия за инвестиране, можете да бъдете сигурни в едно нещо – времето Ви за пенсиониране ще дойде по-скоро, отколкото сте очаквали.

Защо съм сигурен в успеха на този тип инвестиция и на този вид портфейл?

Стабилност на дивидентите

В сравнение с променливата стойност на цената на акцията, доходът от дивидент е относително стабилен. Компаниите са склонни да увеличават дивидентите си постепенно, тъй като техният бизнес става по-печеливш. И за да разберете това, което казвам, ето един пример: Цената на компания XYZ е $100 и изплаща годишен дивидент от $5 за акция. Ако, поради някаква причина, цената на акция спадне до $80, това не означава спад и на изплащания дивидент. Компаниите обикновено продължават да изплащат същия дивидент и дори го увеличават на годишна база. Тоест дори и при цена от $80 за акция, тази компания ще изплати отново $5, като дори е възможно да увеличава тази стойност с 5 до 10% годишно.

Тази стабилност се подкрепя от факта, че компаниите не изплащат 100% от доходите си като печалба. Те обикновено плащат между 20% – 70% от печалбата си като дивидент. Те запазват остатъка, за да реинвестират в своите операции.

Награждаваща прогресия

Силните дивиденти, съчетани с редовни, ежемесечни инвестиции в портфейла, със сигурност ще доведат до постоянно нарастващ поток от доходи.

Този плавен напредък премахва част от несигурността около закупуването на акции и инвестициите на фондовия пазар.

Кое преживяване бихте предпочели:

 • Да проследявате линията на стойността на портфолиото си на зигзаг, докато тя се движи нагоре и надолу в отговор на пазарните новини, като влияе на настроението Ви нагоре и надолу?
 • Или да начертаете месечните си приходи от дивиденти, като наблюдавате постепенното им нарастване с течение на времето?

Доходът от дивиденти има тенденция да нараства постепенно и стабилно в сравнение с цените на акциите.
Друг полезен момент е осъзнаването, че както дивидентите на акция, така и броят на акциите във вашия портфейл се увеличават с времето. Това се чувства като двойна победа и винаги влияе добре на самочувствието и портфейла Ви.

Ако съм успял да Ви заинтригувам, значи си приличаме много повече, отколкото си мислите.

За да можете да се възползвате изцяло от моите услуги, трябва да направите годишен абонамент на нашия сайт.

ВЗЕМИ СЕГА СВОЯ ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ, като последвате тази връзка!

Ето какво ще получите от мен срещу парите си:

Какво ще откриете на нашия сайт, след като направите абонамент и получите пълен достъп:

 • Основи в дивидентното инвестиране – Въвеждащ курс за инвестирането в дивидентни акции. Този курс ще Ви подготви за вашето финансово пътешествие и ще Ви даде основните насоки, по които да работите за напред.

Освен това ще получите пълен достъп 24/7 до:

 1. Нашите три основни модела портфолиа с допълнителен, ускорен курс за изграждане на първото Ви портфолио:
 2. Нашите списъци за наблюдение, които ще публикуваме минимум 2 пъти месечно:
 3. И накрая с нашите по-широко обхващащи статии

Ако следвате стъпките, които ще Ви описвам всеки месец, реинвестирате печалбата си от дивиденти, действате с постоянство и имате търпение, гарантирам Ви, последният Ви работен ден ще настъпи много по-скоро, отколкото очаквате!

Готови ли сте да вземете живота си в ръце?

Започнете СЕГА! ВЗЕМИ СВОЯ ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ, като последвате тази връзка!

***Мнението, изразено в материалите в тази секция не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на финансови инструменти. Публикуваните статии покриват очакванията на автора на материалите и могат да не се сбъднат. Те са лични сделки на автора и не представляват съвет за покупка или продажба на финансов инструмент. Търговията на финансовите пазари носи риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи. Моля, нека всеки сам прецени дали извършените от автора сделки са подходящи за него или не.

За да имате достъп до тази секция, трябва да имате активна регистрация.

Изберете подходящия за Вас абонамент сега!

Абонамент Цена  
Пълен достъп до целия сайт 99.90€ per Година. Избери

← Return to Home

или

ВХОД

Pfizer: Пазарът греши толкова много

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Добавихме нова компания в нашия списък

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Трябва ли да продължим да добавяме в тази компания, на тази цена?

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Една компания с моментен потенциал за покупка

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Medical Properties Trust вероятно е достигнал дъното

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Секторно представяне за 2024 година

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Какво се случва с най-големият производител на двигатели в света?

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Няколко акции, които имат подходящ момент за покупка

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Продаваме една компания, но има с какво да я заместим

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Дори и в това коледно рали има какво да купим

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Днес купуваме една страхотна канадска банка

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

Най-доброто, което можем да купим в началото на Ноември

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация