*** Абонамента за тази секция в момента е затворен!

Форекс Прогнози, Анализи и Конкретни сделки с Вход, Стоп и Таргет?

Ако се интересувате от търговия с различни валути, този раздел е за вас.
Форекс пазарът е особено привлекателен, тъй като работи 24 часа, което дава свободата да търгувате по всяко време, без значение от състоянието и промените на пазара. Това значи, че във ваш интерес можете да уловите както спада, така и неговия ръст.

На теория всичко изглежда повече от лесно, но за да бъде една инвестиция успешна, тя трябва да е подплатена освен с теоретични знания и нюх, така и с дългогодишен опит и правилен анализ.

Защо да изберете моя Форекс анализ?

Отговорът е кратък, точен и ясен – с моя анализ и моите сделки бихте могли да повишите ефективността на вашата търговия като професионален търговец!

Звучи смело, нали?
Не, и ако тези думи са облечени с факти и конкретни резултати. Анализите и сделките ми са лично мои, те са уникални по своята същност, създадени благодарение на дългогодишния ми опит в света на Форекс. Тук няма как да натиснем пауза – всяка седмица следва актуален анализ на пазара, който да ни послужи за предстоящите дни.
Работата ми е да Ви предлагам единствено и само тези валути, които имат най-добри шансове за печалба. Аз съм суинг трейдър, т.е. правя дългосрочно търгуване, не скалпирам. Влизам в сделка само тогава, когато инструментът е изпълнил всички изисквания от личния ми анализ и търговския ми план. Целта ми не е да постигна определен брой позиции на месец, а напротив – търся най-добрите резултати от една сделка, тъй като вярвам, че добрият риск, в комбинация с добрия мениджмънт на инвестицията, може да се постигнат по-големи и категорични резултати, от тези с 15 скалпинг позиции.

Как правя своя Форекс анализ, как работи и защо е печеливш?

Вярвам, че доверието е основата при съвместната работа в света на търговията с валути, ето защо споделям с вас как изграждам своя Форекс анализ и как бих го правил и за вас:

Следвам главно две течения: Следване на тренда /Trend follow Analysis/ и Анализ на разпространение на обема /VSA/, а решението, кога да влезна в дадена сделка, го взимам изцяло на база Price Action.

Да разгледаме тези течения по-подробно:

Първо е редно да уточним какво разбираме под ТРЕНД?
Най-общо казано, трендът е ценовото движение на финансовия инструмент и бива два вида, що се отнася до посоката на движение – възходящ и низходящ.

За възходящият /Бичи/ тренд говорим тогава, когато всеки следващ връх /максимум/ е по-висок от предишния и всяко следващо дъно /минимум/ е по-високо от предходното.

От друга страна, низходящ /Мечия/, е в случаите, в които всеки следващ връх /максимум/е по-нисък от предишния и всяко следващо дъно /минимум/ – по-ниско от предходното.

Тук можем да споменем, че често след изчерпване на определен тренд, цената може да започне движение в хоризонтална посока. Това движение се нарича диапазон или консолидация и се характеризира с приблизително равни върхове и дъна, подчинявайки се на различни правила за търговия.

Вече уточнихме, че спрямо посоката на движение, трендът бива възходящ и низходящ, а по отношение на продължителността на тренда, обособяваме 3 типа: дългосрочен, средносрочен и краткосрочен.

Най-важният тип е дългосрочният, той е основен при търговията и всички сделки се съгласуват с него.

Защо е така?
Защото, трендът с по-висока времева рамка, променя по-рядко посоката си на движение и затова търговията има по-голям шанс за търсения успех.

След като вече уточнихме какво е тренд, неговите посоки на движение и типове, нека се върнем към двете основни течения, които използвам при Форекс анализа си.

  1. Следяш тренда анализ /Trend follow Analysis/

Кратко, ясно и точно по темата: използвам следящия тренда анализ поради една основна причина и това е, че търговията по посока на тренда е една от най-сигурните и печеливши форекс стратегии.

  1. Анализ на разпространение на обема /VSA/

В света на търговията, съществуват два широко използвани подхода за анализ на търговията. Единият отговаря на въпроса ЗАЩО? и на въпроса КАК?

На въпроса Защо нещо ще се случи с пазара, отговаря фундаменталния анализ, а на въпроса КОГА въпросното нещо ще се случи – техническия анализ.

VSA e третият подход, който съчетава НАЙ-ДОБРОТО от техническия и фундаменталния анализ взети заедно.

Защо VSA е толкова важен по пътя към печалбите?

За да отговорим на този въпрос, е важно първо да си дадем сметка, че най-надеждният начин да спечелим пари, е да познаваме и да „четем играта“ на така наречените „Умни пари“, а именно: централните и търговските банки, държавните фондове и други големи финансови институции.

А защо е важно да знаем какви са техните практики? Отговорът е лесен – те са водещите пазарни участници и като такива определят потока от поръчки, което неминуемо води до определяне на движението на пазара в една или в друга посока. Действията им са спекулативни или търговски, а ресурсите, с които разполагат – неограничени.

Играта е ясна: когато големите участници влизат на пазара, разбираме това от големия обем на търговия и обратно – когато обемът на пазара е малък, големите участници са извън пазара в този момент.

Ето защо, за да сте наясно с действията на големите играчи, е крайно недостатъчно да гледате единствено графиките. Движението на цените е само едната страна на монетата, а другата е да сте наясно и с обема на търговията.

Вярвам, че теорията е само малка част от знанията, които можете да имате в тази сфера. Всичко останало се крепи на опита и практиката.

Ето защо, следва да ви представя реален пример какво представляват тези сделки, как ги подавам към вас, как се управляват и как се затварят:

На 13.05.2020 всики Форекс абонати получават имейл от мен с чакащите позиции. Една от сделките е Sell Limit на NZD/USD със:

  • Старт на сделката /вход/ = 0.6040
  • Стоп на загуба при 0.61029
  • Таргет = 0.58694

 С така въведените параметри, потенциалната сделката има съотношение РИСК към ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ от 2.71, което съотношение е доста добро.

NZDUSD 2020-05-13 at 8.04.59
NZDUSD 2020-05-13 at 8.04.59

Да обърнем внимание на графиката. Кликнете върху нея.

Какво Ви прави впечатление? В секция Order type съм обозначил с Pending, т.е. това е лимитирана /отложена/ поръчка. Това е практика, която следвам за всяка поръчка, защото държа да имате време да прочетете новия анализ, който съм направил за вас и да поставите своята нова чакаща поръчка. Целта ми тук е да търгуваме и да печелим заедно!

След въведените параметри, вие като мои бъдещи абонати, остава само да копирате сделката на своята платформа. След това е необходимо да отваряте всяка нова публикация, която получавате от мен. В нея аз ще Ви давам инструкции как да менажирате отворената позиция.

Все пак, ежедневието на всеки е динамично и за да Ви улесним, моят екип Ви дава и удобната опция да се регистрирате и да получавате лично съобщение при всяка нова публикация от мен. Как да се регистрирате за известия от сайта, плъзнете в края на страницата.

На следващата графика вече виждаме, че на 14.05 абонатите са уведомени, че тази изчакваща сделка по NZD/USD вече е станала къса поръчка.

NZDUSD 2020-05-14 at 7.41.43
NZDUSD 2020-05-14 at 7.41.43

На сутринта на следващия ден /15.05/ отново със скрийншот давам указания как трябва да за се затвори позицията, в случай че цената достигне предходното дъно.
В същия ден /петък/ вечерта този таргет вече е достигнат и затова се стига до ръчно затваряне на късата позиция по NZD/USD на 118 пипа печалба. Предприемаме тези действия без да изчакваме, за да не се събудим след уикенда с неприятна изненада.

При необходимост винаги можем да преместим стопа на положителна територия. Това винаги става след мой обстоен анализ и преценка, за които ще бъдете уведомени с навременна публикация.

Какво ще получите ако се абонирате за мен и моя анализ?

  • Ще получите неограничен достъп до моите конкретни сделки на деня, които ще публикувам за вас. Всяка сделка ще бъде с конкретен вход, стоп и таргет;
  • Ще Ви предоставям подробен анализ защо съм решил да отворя тази конкретна сделка;
  • Ще знаете къде и кога да купувате или да продавате, къде да поставите стоп и къде да поставите целта си;
  • Ще споделям с вас какви Price Action сигнали да изчаквате за покупка или продажба;
  • Като бонус ще получите пълен достъп до нашия динамичен портфейл от финансови инструменти.

Започнете своето вълнуващо Форекс приключение сега!
Успехът е с вас!

За да имате достъп до тази секция, трябва да имате активна регистрация.

Абонамент Цена  
Пълен достъп до целия сайт 99.90€ per Година. Избери

← Return to Home

или

ВХОД

Вече съм абонат, сега на къде?

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

12 май 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

11 май 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

14 април 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

12 април 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

09 април 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

06 април 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

30 март 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

26 март 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

Коментар за състоянието на пазара 24 март 2021

Това съдържание е за Пълен достъп до целия сайт членове.
Вход Регистрация

17 март 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация

11 март 2021

Това съдържание е за членове.
Вход Регистрация